Motivasyonunuzu nasıl alırdınız?

cat

Evde kahve makinem yok. Kahvemi sütlü içerim ve bardağın üstünde köpükleri görmek hoşuma gider. Laptopumu ve telefonumu alıp terliklerle evin köşesindeki kahveye gidiyorum. Uma meia de leite, por favor diyorum. Bugün motivasyonum yüksek. Nereden geldi, ne zaman gider bilmiyorum. Düşündüm ki herhangibir işe başlamak için en önemli şey motivasyon, yapmak istemek, yapmak zorunda olmak yetmiyor.
Motivasyon tabi öyle markete gidip alabileceğimiz bir şey değil. Bence motivasyon kendimizin yaratabileceği bir şey. Ben motivasyonumu bazen taze sıkılmış bir bardak portakal suyunda, bazen cumartesi pazarından en fazla bir euroya aldığım taze çiçeklerde, bazen de güneşin gözümü kamaştıran sarısında buluyorum.

4 Replies to “Motivasyonunuzu nasıl alırdınız?”

  1. Bugün benim motivasyonum sen oldun. Daha önce okuduğun ama benim karmakarışık anlatımım yüzünden senden geri dönen senaryom yakında, daha temiz bir anlatımla hazır olacak.

    1. Bana da gönder, merak ediyorum.

  2. Kesinlikle . Yapmak zorundayım , yapmalıyımdan ”yapmak istiyoruma” geçtiğimizde beynimizdeki kodlama farklı çalışıyor . Psikolog Engin Gençtan’ın Hayat kitabında buna değindiği cok uzun bir bölüm var..

  3. Bende Probis de buluyorum ?

Leave a Reply